Viata cu Spondilita Anchilozanta

Life With Ankylosing Spondylitis

Daca ai fost diagnosticat cu Spondilita Anchilozanta, probabil te intrebi cum ar trebui sa traiesti de acum incolo, asa cum am facut si eu cu zece ani in urma. Desigur, aceasta veste vine si cu bune si cu rele. Stiu cum suna, insa la intrebarea: “Ce poate fi bun in Spondilita Anchilozanta?”, raspunsul este: disciplina.

Permiteti-mi sa ma prezint in cateva cuvinte. Ma numesc Madalin Milea, lucrez ca WordPress Developer (freelancer) si am fost diagnosticat cu Spondilita Anchilozanta in urma cu zece ani, in 2008. Puteti gasi mai multe detalii pe pagina Despre Mine,  iar daca vrei sa afli si alte amanunte despre ce fac, click aici. 

Am decis sa scriu acest post pentru ca vreau sa va arat ce informatii veti gasi aici si de ce am creat acest tip de blog.

LA CE SA TE ASTEPTI DE LA ACEST BLOG

In acest blog, vei gasi mai multe detalii despre boala si cum ma descurc cu ea. Acest subiect a fost pentru destul de mult timp unul confidential pentru mine si nu am vrut sa vorbesc despre el.

In tot acest timp, am facut multe greseli (foarte multe), am fost indolent cu sanatatea mea, dar sper ca voi reusi sa ajut alte persoane sa nu faca aceleasi greseli si sa gestioneze mai bine situatia. 

DE CE AM CREAT ACEST BLOG DESPRE SPONDILITA ANCHILOZANTA

Imi amintesc ca un doctor mi-a spus: “Spondilita nu este o boala care te omoara, dar este una cu care mori!” si avea dreptatea, aproape. Depinde ce inseamna viata pentru tine si ma voi opri aici cu acest topic. Il voi aborda mai mult in posturile viitoare.

Un alt motiv pentru care am decis sa fac asta, este acela ca imi doresc sa imi vad evolutia in timp. Am decis in final sa am mai multa grija de mine si in acest fel voi putea sa vad daca sunt capabil sa imi imbunatatesc postura si viata prin experimentele pe care le fac.

Ultima cauza dar nu cea din urma, imi doresc ca voi sa vedeti cum cineva cu aceasta boala poate executa aceste exercitii, iar daca si tu ai Spondilita Anchilozanta, stii la ce ma refer. Aveam obiceiul de a ma uita la video-uri online pentru a vedea ce exercitii ar trebui sa fac pentru problemele mele si de multe ori sfarseam prin a fi frustrat pentru ca nu reuseam sa execut miscarile precum cei din video. Sper ca voi veti intelege mai repede ca mine, ca este mai important sa dai ce este mai bun din tine, in loc de a incerca sa faci perfect si ca evolutia va fi progresiva.

CONCLUZIE

Doresc sa spun ca eu nu sunt doctor, dar am vazut cel putin 15 pana l-am gasit pe cel potrivit pentru mine. Nu sunt un antrenor, dar am vazut cativa, si m-am oprit la cel perfect pentru mine si din acest motiv doresc sa ii multumesc pentru tot ce a facut pentru mine.

In cazul in care aveti sugestii pentru mine sau doriti sa vedeti ceva anume legat de Spondilita Anchilozanta pe blog, nu ezitati sa ma contactati. 

P.S. Daca esti din Bucuresti si ai nevoie de un antrenor personal sau un bun kinetoterapeut, o recomand cu incredere pe Dana Badea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *